Мистецька співпраця

У Камінь-Каширському РБК відкрилася виставка художників зі Львова Романа і Надії Федин. Цей проект Волинська обласна організація Українського Фонду Культури здійснила за сприяння ДП «Камінь-Каширське ЛГ».

Роман та Надія Федини. Митці з ЛьвівщиниРаніше її побачили у Луцьку та Ковелі. А загалом з картинами львівських художників вже ознайомилися жителі багатьох обласних центрів України.

На відкриття до районної картинної галереї зібралося близько сотні небайдужих городян. До присутніх звернулися завідуюча відділом культури Камінь-Каширської райдержадміністрації Євгенія Сидорчук, керівник апарату районної ради Валерій Хитрик, директор РБК Олена Козік, художники Роман Козурик та Оксана Кутько, директор та головний інженер ДП «Камінь-Каширське ЛГ» Вячеслав Кузьмич та Василь Фіц. Останній зокрема наголосив на позитиві, який несе мистецтво.

– Ми вже традиційно підтримуємо мистецький рух, де завжди знаходиться місце і лісовій тематиці, і турботі про природу.

На відкритті прозвучали пісні та музичні номери у виконанні Світлани Сотник, тріо у складі Олени Козік, Олени Кошар, Людмили Лесик, дуету Дмитра Ющика та Людмили Лесик, ансамблю сопілкарів БК с. Видерта під керівництвом Василя Менделя. Це вже сьома виставка, яку влаштовує у Камінь-Каширську волинський очільник Українського Фонду Культури Геннадій Сарапін за сприяння ДП «Камінь-Каширське ЛГ». Цього разу тут створено також об’єднання художників Камінь-Каширщини, завданням якого попри мистецькі творчі проекти буде еколого-лісівнича просвітницька діяльність.

Сергій Цюриць.


Джерело: http://volga.lutsk.ua